Klassisk opskrift på frikadeller.
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og flæsk.
- 2 dl. Letmælk.
- 2 Æg.
- 2 dl. Havregryn.
- 1 pillet, hakket løg.
- Friskkværnet peber.
- 1 tsk. salt.
- Smør, margarine eller olie til stegning af frikadeller.
Tilbehør
- Kogte hvide kartofler og brun sauce.
|
 |
Tilberedning
- Tag en stor skål og kom kød, salt og peber i. Rør kødet sejt.
- Kom nu revet løg, æg og havregryn i og tilsæt mælken lidt ad gangen mens der røres.
- Rør indtil farsen er sammenhængende.
- Lad farsen hvile i 30 min. til en time i køleskabet.
- Varm en pande op, med smør, olie eller margarine.
- Lav en lille prøve frikadelle, for at smage om der skal mere salt eller peber i.
- Form frikadellerne med en ske eller i hånden, læg dem på stegepanden, de vendes når de er stegt gyldne, efter et par minutter.
Steg dem på begge eller på fire sider.
- Pas på at stegepanden ikke er for kold, for så bliver frikadellerne kogt, istedet for stegte.
|
Ingredienser brun sauce
- 10 gr. Smør og stegesky fra de stegte frikadeller.
- 2 spsk. Hvedemel.
- 4 dl. Mælk og evt. en saucebouillon terning.
- Groft salt.
- Friskkværnet sort peber.
- Kulør efter behov.
|
Fremgangsmåde brun sauce
- Smelt smørret i en lille saucegryde.
Tilsæt melet og pisk til det er opsuget i smørret og opbagningen er en fast lille klump.
- Tilsæt væsken lidt ad gangen, mens der piskes hele tiden.
Hvis der ikke piskes, kommer der klumper.
- Saucen skal nu simre i ca. 5 minutter.
Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.
|
Like this:
Like Loading...
Facebook Comments