Frikadeller med Havregryn

Klassisk opskrift på frikadeller.


Ingredienser

  • 500 gram hakket kalv og flæsk.
  • 2 dl. Letmælk.
  • 2 Æg.
  • 2 dl. Havregryn.
  • 1 pillet, hakket løg.
  • Friskkværnet peber.
  • 1 tsk. salt.
  • Smør, margarine eller olie til stegning af frikadeller.

 

Tilbehør

  • Kogte hvide kartofler og brun sauce.
 

Tilberedning

  • Tag en stor skål og kom kød, salt og peber i. Rør kødet sejt.
  • Kom nu revet løg, æg og havregryn i og tilsæt mælken lidt ad gangen mens der røres.
  • Rør indtil farsen er sammenhængende.
  • Lad farsen hvile i 30 min. til en time i køleskabet.
  • Varm en pande op, med smør, olie eller margarine.
  • Lav en lille prøve frikadelle, for at smage om der skal mere salt eller peber i.
  • Form frikadellerne med en ske eller i hånden, læg dem på stegepanden, de vendes når de er stegt gyldne, efter et par minutter.
    Steg dem på begge eller på fire sider.
  • Pas på at stegepanden ikke er for kold, for så bliver frikadellerne kogt, istedet for stegte.

Ingredienser brun sauce

  • 10 gr. Smør og stegesky fra de stegte frikadeller.
  • 2 spsk. Hvedemel.
  • 4 dl. Mælk og evt. en saucebouillon terning.
  • Groft salt.
  • Friskkværnet sort peber.
  • Kulør efter behov.

Fremgangsmåde brun sauce

  • Smelt smørret i en lille saucegryde.
    Tilsæt melet og pisk til det er opsuget i smørret og opbagningen er en fast lille klump.
  • Tilsæt væsken lidt ad gangen, mens der piskes hele tiden.
    Hvis der ikke piskes, kommer der klumper.
  • Saucen skal nu simre i ca. 5 minutter.
    Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.
Print This Post Print This Post

Facebook Comments