Hurtige boller, uden hævning.

Hurtige boller (uden hævning)

Nemme og hurtige boller.
Bag boller, uden hævning, på ca. 30 min.

 

Her er mit bud på nogle hurtige boller, som ikke skal hæve.
De stilles blot i en kold ovn, og efter små 20 minutter har du boller.
Jeg laver dem i to forskellige variationer, “madbrød” som jeg spiser med pålæg på, og som fødselsdag/teboller.

 


 

Madbrød

Ingredienser:

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk/vand
  • 50 g gær / 1 pakke tørgær
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl kerner og frø efter eget valg.
  • 350 g mel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • Mælk/Vand til pensling (evt.)

Fødselsdagsboller

Ingredienser:

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk/vand
  • 50 g gær / 1 pakke tørgær
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme (evt.)
  • 600 g mel (evt. 350 g mel, 250 g fuldkornshvedemel)
  • Mælk/Vand til pensling (evt.)

Tilberedning

1a. Ved brug af alm. gær: Smelt smørret, bland vand/mælk i.
Det skal være lunken/lillefinger varmt. Opløs gæren i væsken.
Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen.
1b. Ved brug af tørgær: Smelt smørret, bland vand/mælk i.
Det skal være lunken/lillefinger varmt.
Bland de tørre ingredienser sammen (mel, gær, sukker, salt og evt. kardemomme) og mix det i væsken. Ælt dejen sammen.
2. Form dejen til 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
3. Pensl eventuelt bollerne med mælk/vand.
4. Sæt bollerne i en kold ovn, på midterste rille, og tænd ovnen på 225 grader C.
5. Bages i ca. 22 min. Til de er gyldne.

Dejen skal være rimelig blød, ellers bliver bollerne ikke luftige og lækre.
Når bollerne skal på pladen, kan man istedet for at trille dem til boller,
bruge en spiseske til at sætte dejen på pladen,
en spsk med top per bolle, det skulle give ca. 12 boller.

Jeg foretrækker boller som har hævet, i længere tid, syntes de bliver mere luftige.. men hvis man står og mangler lidt boller til her og nu, så er disse helt klar i orden.

 

Print This Post Print This Post

Facebook Comments