Springer’s Hot Sauce

 

Mit eget forsøg udi kunsten at lave en hot sauce.

Giver ca. 1150 ml. (11,5 dl) hot sauce.
Styrke: En Smule Stærk

 

This slideshow requires JavaScript.

Ingredienser:

500 gram Snackpeber.
180 gram Chili (Jeg blandede bare hvad jeg havde; flest Golden Cayenne (30.000-50.000 SCU) og Ring of Fire (70.000-85.000 SCU), lidt NuMex Twilight (100.000 SCU) og Cayenne Purple (30.000-50.000 SCU) men havde også 2 Chocolate Scotch Bonnet (150.000-325.000 SCU) iblandt).
3 Tomater
3 Spiseske Honning
2 Teske Salt
4 dl Æblecidereddike
4 dl vand
1 dl Citronsaft

Fremgangsmåde:

Pebre, tomater og chilier skæres i små tern og puttes op i gryden.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bring til kog.
Simre under låg i 40-60 min, blendes og smages evt. til med mere salt og/eller honning.
Tilsæt evt. en smule mere vand, hvis konsistensen er for tyk.
Når saucen er som du vil have den, tages den fra varmen, og der tilsættes atamon til saucen (vær sikker på at den ikke koger mere).

Hældes på rengjorte, atamon skoldede flasker.
Jeg filtrerede saucen igennem en si, så jeg ikke fik evt. klumper med.

* Kan nok godt undvære de 3 tomater…

Facebook Comments