Varme Hveder

Der er ikke stor mystik i at lave bollerne – hvedeknopper – til varme hveder.

Opskriften her er hurtig og driftsikker. Det kan bare ikke gå galt.


 

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 600 g hvedemel
  • 3,5 dl vand
  • 1 pk gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk med top kardemomme
  • 1 tsk salt

Tilberedning

  1. Rør gæren ud vandet.
  2. Bland melet med sukker, salt og kardemomme.
  3. Smelt smørret.
  4. Ælt det hele sammen til en blød dej og lad den hæve en time.
  5. Hæld dejen ud på et meldækket bord. Del dejen i 12 stykker, som derefter formes til boller, som du lægger i en lille smurt bradepande.
  6. Lad dem efterhæve en time.
  7. Bag dem nederst i ovnen i 15-20 minutter på 200 grader og vend dem over på en rist til afkøling.
    Er bunden stadig lidt blød, kan du sætte dem ind i ovnen igen i et par minutter.

 

Så er du klar. Nu skal de bare flækkes, ristes og spises med smør på.

 

Print This Post Print This Post

Facebook Comments